Tárgy: Aeron & Cillian - the prince of swans Csüt. Júl. 10, 2014 7:41 pm
i like the way that it hurts
Újabb piruett, majd sasszé, plié, piruett... Nem, megint rosszul csinálom! Kezem tehetetlenül ütközik az egész falat beborító tükörnek, izzadt nyomot hagy maga után, hosszú és egyenetlent, ahogy a kezem lecsúszik rajta és visszaesik a testem mellé. A tükörképemet bámulom, a megerőltetéstől remegő lábakat, a csatakos rózsaszín hajtincseket, a sötét karikákat a szemeim alatt. Az utóbbi időben szinte beköltöztem a próbaterembe, minden szabad percemet itt töltöm, sorra ismételve az összes formagyakorlatot, az összes koreográfiát, amit sikerült lopva megfigyelnem és megjegyeznem, olyan főszerepekét, amiket soha nem fogok megkapni. Most épp a modern Hattyúk tavát gyakorlom, vagy legalábbis gyakorolnám, ha az új balettcipő nem törte volna fel az amúgy is ezer sebből vérző lábam, de ha leveszem, még rosszabb. Ennek ellenére leveszem, vékony, szorosra húzott gézkötéssel helyettesítem, beveszek két váliumtablettát, és gyakorlok tovább. Késő délután van, ilyenkor már nem jár erre senki, így nyugodt szívvel hangosítom fel a Hattyúk dalának témáját, és kezdem újra a Hattyúkirálynő táncát, majd a Fekete Hattyúét, de mindig ugyanott rontom el, ugyanannál az ugrásnál érkezem rosszul, és monotonul ismétlem ugyanazt a mozdulatsort, míg végül tökéletesre sikerül. Rendben, akkor most még egyszer. Visszaveszem a fekete balettcipőt, selyemszalagjait könnyed mozdulatokkal kötözöm a bokám köré, megigazítom az öltözetem, kósza hajtincseimet összekötöm. Meleg van itt bent - négy óra folyamatos tánc után az ember már semmi másra nem vágyik, csak arra, hogy végre levehesse a pulóverét, hogy beállhasson a zuhany alá, majd egy hideg kóla társaságában lazítson, fülhallgatóval a füleiben. Körülnézek; mivel nem látok senkit, ledobom a fekete pulóvert és újraindítom a dalt, újrakezdve az egész koreográfiát. Muszáj sikerülnie. Muszáj. ...és sikerül. Mikor az utolsó formát is sikerül tökéletesen kiviteleznem, egy megkönnyebbült sóhajjal fekszek ki a padlón, nem törődve azzal, hogy a lábaimból áramló fájdalom mindjárt megbénítja a testem, és nem tudok majd felállni, és megint üvölteni tudnék majd kínomban, és hogy megint fájdalomcsillapítók tucatját kell beszednem, hogy legalább csak egy pillanatra meg tudjak pihenni. Csak egyetlen pillanatra... Lehunyom a szemeimet, várva, hogy a légzésem visszatérjen a rendes kerékvágásba, aztán majd elmegyek zuhanyozni, és visszajövök, táncolok még pár órát, aztán... Ezt majd még kitalálom. Egyelőre az a cél, hogy kicsit pihentessem az agyonkínzott testem, aztán mozduljak valamerre, bármerre.
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Csüt. Júl. 10, 2014 10:29 pm
Cillian & Aeron
- Miért érdekel Gwyn?– mordul rám húgom, miután megérdeklődtem tőle, pontosan merre is találom az iskolai tánctermet. Mostanában mindig a vezetéknevem használja, mert pontosan tudja, mennyire idegesít. Ugyan elmondhatnám neki ismét, hogy ez az ő neve is, így kissé nevetséges sértésként alkalmazni, de pillanatnyilag egész más dolog foglalkoztat. Így, a viszonylagos béke megőrzése érdekében, némán, szórakozottan pillantok végig rajta, csípőre rakott kezein, szigorú vonásain, összepréselt ajkain, és csak egész kicsi választ el attól, hogy felnevessek. Ilyenkor pont úgy fest, mint egy anyuka, ki gyerekekére mered, miután a büdös kölke összefirkálta az egész házat. Valójában jelenleg én is pont így érzem magam. - Kíváncsi vagyok, talán baj? – kérdezek vissza végül, felvont szemöldökkel. Nem hisz nekem, nyilván, ezt mutatja fejcsóválása, és horkantása is. Pedig igyekeztem igazán meggyőző lenni, talán a homlokomra van írva, mit tervezek pontosan, vagy mi? Ezúttal ő mér végig engem, majd egy hosszú pillantás után felém nyújtja a térképet, miért már percek óta pitizek. Gyerekes lelkesedéssel kapok a fecni után, mit természetesen nem kapok meg ilyen könnyen. Mit is hittem. - Viselkedj! – szól rám, visszavéve anyaszerepét, mire csak megforgatom szemeim, és kihasználva a magasság, na meg erőfölényemet, elveszem végre a lapot. - Este jövök Nia, ne szedd szét a házat, és ha meglátok itt valami hapsit veled, letépem a karját, és feldugom oda, ahova nem kéne. – figyelmeztetem, ezúttal magamra véve a felelősségteljes szülő szerepét, ígéretét követően pedig már ki is lépek az ajtón. Elégedetten vigyorogva pattanok BMW-m volánja mögé, gondosan simítok végig a műszerfalon, miközben beindítom a kislányt. Nem fiatal már, de még mindig tökéletesen működik, és divat ide vagy oda, nem fogom mostanában becserélni valami újabb példányra. Azokkal úgyis szinte mindig van valami probléma. Gond nélkül jutok el az iskolához, még a bejutás se nagy dolog. Rengeteg idegeskedéstől, és kérdéstől megkíméli magát az ember, ha barátságosan mosolyog, és úgy tesz, mintha pontosan tudná, mit csinál. A korábbi sikerektől felbátorodva máris előkapom kis térképem, minek segítségével, kétszeri eltévedés után, meg is találom a termet, mit kerestem. Pár pillanatig hallgatózok, s mikor bizonyossá válik, nincs ott csak egyvalaki, óvatosan benyitok. S azonnal széles mosoly terül el arcomon, ahogy meglátom, akit kerestem. A kölyök nem vesz észre, teljesen figyelmével a dalra, és a táncra koncentrál, utána pedig meglehetősen kimerülten hullik a padlóra. Nem csoda, hogy nem figyel környezetére, kétlem, hogy sejtené, többen is tudják, mit csinál itt ilyenkor. Mi neki nyilván nem, nekem viszont annál jobb. Máskülönben sokkal bonyolultabb lett volna összehozni ezt a kis találkozót. Igyekszek hangtalanul lépdelni oda hozzá, bár nem akarom megijeszti, azt se szeretném, hogy idő előtt észrevegye jelenlétem. Még a végén elmenekülne, az pedig, ennyi készülődés után, igazán nem lenne szerencsés. - Sokat fejlődtél, mióta utoljára láttam a produkciód. - jegyzem meg, leguggolva feje mellé. Bár nem értek a tánchoz, na jó, kicsit se konyítok hozzá, ennyit azért még az én abszolút amatőr szemem is észrevesz. - Jó estét, egyébként. Hoztam neked inni. - felé nyújtom a kólát, mit az egyik folyosón talált automatából szereztem, és türelmesen várom, hogy elvegye, vagy hozzám vágja, amiért hívatlanul állítottam be ide.
Cillian L. Pouliot
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Pént. Júl. 11, 2014 2:17 pm
Ezúttal jó volt. Legközelebb még jobb lesz, míg végül tökéletes lesz, kitűnő, ismételhetetlen!, és akkor majd kandidálhatok a Hattyúkirálynő szerepére. Igazán a szívem vágya lenne eltáncolni ezt a szerepet, bár elég kevés esélyem van rá, tekintve, hogy még csak másodéves vagyok, meg ez egyébként is egy nőre szabott szerep... És feminin kinézet ide vagy oda, sosem lenne senki olyan őrült, hogy rám ossza ki. Ez kicsit elkedvtelenít, sőt, nagyon, de igyekszem a gondolataimat másfelé terelni; hiszen egyszer álltam már színpadon, az orrpiercing és a rózsaszín haj ellenére is. Három percig elismert voltam, tökéletes és büszke, majd mikor véget ért a kis epizódom, vissza lettem téve a többi diák mellé, abba a hatalmas kosárba, amiből már többet nem fognak elővenni. Megrázom a fejem, már amennyire ez lehetséges a padlón fekve, és éppen felállni készülök, amikor meghallom az ajtó nyikordulását. Egyik szemem kelletlenül nyitom fel, de a teremnek az a fele pont árnyékba borul, így nem látom, ki az érkező. Csak remélni merem, hogy valami takarító az, aki majd távozik, ha látja, hogy a terem foglalt... De nem, nem hallok ajtócsapódást, az illető nem megy el; vagy be sem jött, én hallucináltam? Na jó, hallucináltam. Még két perc, és felkelek, elmegyek zuhanyozni. Csak még két perc, nehogy begörcsöljön a lábam a hirtelen megerőltetéstől. Aztán meghallom valaki hangját közvetlenül a fejem mellett, és úristen, olyan lendülettel pattanok fel - vagy legalábbis próbálok, de aztán begörcsöl a lábam és seggre esés lesz a vége -, hogy azt még Quicksilver is megirigyelhetné. Na de igen, szóval seggre esek, úgy, hogy igazából egy kicsikét sem mozdulok el az előző helyemről, azzal a különbséggel, hogy ülök. Hm, ez is jó így. - A szívbajt hoztad rám, az istenért.... - Mormogom, felemelve a tekintetem; ismerős szempár néz rám vissza, de hirtelen nem tudnám megmondani, hol és mikor láttam utoljára. De ismerem, az biztos. Végül leeresztem a pillantásom. - De azért... köszi...? Igyekszem, amennyire csak lehet. Aztán újabb hálás pillantást kap tőlem, mikor elveszem tőle a hideg kólát. Rendkívül rendes dolog a részéről, hogy gondolt rám, ha már én nem gondoltam magamra, és még aprót sem hoztam magammal, hogy hazafelé menet levadásszak még egy automatát, vagy boltot, vagy bármit. A srác gondolatolvasó, vagy mi? Mert ha igen, akkor nagyon, NAGYON komoly bajban leszek később. Hmm. - Oh, merci beaucoup. Kedves tőled. - Ajkaim halvány mosolyra húzódnak, amivel próbálom leplezni a zavaromat, amikor felteszem neki a kérdést, ami azóta foglalkoztat, hogy megláttam őt. Mármint ma, nem annak idején, amikor megállított a kulisszák mögött. - Egyébként... Hogy kerülsz ide? Ilyenkor már teljesen üres az iskola, és.... izé, érted? Ugye? Gratulálok, Cillian, ezt faszául megfogalmaztad. És valószínűleg választ sem fogsz kapni, mert szegény sikítva fog elmenekülni, látva, hogy az agyi szinted még egy papucsállatkáénál is alacsonyabb. Ügyes, igazán ügyes, Pouliot. Fejem félrebillentem és ránézek, a válaszát várva, vagy esetleg azt, hogy sikítva elkezdjen menekülni (bár ennek nem örülnék). Addig is, remélhetőleg leszek már olyan állapotban, hogy lábra álljak, aztán esetleg elvonszoljam magam valamerre, ha ő magamra hagyna. De azért inkább ne hagyjon magamra.
tag: Aeron ♥ | music: ♥ | notes: lesz ez még jobb is, csak várd ki
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Pént. Júl. 11, 2014 8:12 pm
Cillian & Aeron
Határozott elképzeléseim vannak a ma estét illetően, és nem hagyom, hogy bármi eltántorítson. Még húgom gyanakvó pillantása, viselkedése se elég ahhoz, hogy letegyek tervemről, mi, véleményem szerint, igen zseniális. De minimum kezdésnek tökéletes. Bár közel se olyan simán, mint hittem, sikerül megszereznem húgomtól az iskola térképét, pontosabban a firkálmányt, minek segítségével eljuthatok a gyakorlóteremig, hol a srác, kit már egy ideje kiszemeltem magamnak, gyakorolni szokott. Ugyan megvan az esélye annak, hogy épp ma lesz az a nap, mikor változtat ezen a rendszeren, de egy próbát még ezen veszély ellenére is megér a dolog. Könnyedén jutok el az iskoláig, és oda be is, s ugyan kicsivel bonyolultabb megtalálni a próbatermet, arra is ráakadok. Nehézségeimért pedig azonnal kárpótol a tény, hogy az, kit kerestem, ezúttal is itt gyakorol. Csendben lépek be az ajtón, mit óvatosan hajtok be magam után. Úgy tűnik, a kölyök nem vett észre, s szeretném, ha ez így is maradna, legalábbis addig, míg oda nem lépek hozzá. Halk, óvatos léptekkel közelítem meg, szinte még a lélegzetem is visszafojtom. Talán nem ez életem legokosabb ötlete, de továbbra is szó nélkül guggolok le feje mellé, és csak ekkor hívom fel magamra a figyelmet. Reakciója azonnali, és igencsak aranyos, különösen fenékre huppanó produkciója, mit nem is bírok mosolygás nélkül megállni. Nem nevetem ki, azért addig nem fajulnék, de néhány pillanatig láthatja rajtam, milyen remekül szórakozok. - Elnézést, nem volt szándékos. – emelem fel kezeimet, és arcomról is úgy-ahogy sikerül eltüntetnem a vigyort. Köszönetére, és arra, igyekszik amennyire csak tőle telik, aprót bólintok. Remek hozzáállás, mi többnyire kifizetődik, de nem azért vagyok most itt, hogy ilyesmiről beszélgessünk. Helyette inkább az italt nyújtom felé. Az utolsó pillanatban jutott eszembe, talán nem ártanak, ha hoznék valami hasznosat, s lám csak, igazán jól tettem. - Nincs mit. – viszonzom mosolyát, majd kissé oldalra biccentett fejjel, kíváncsian várom, hogy feltegye következő kérdését. Tudom, mondani akar valamit, látszik rajta, ahogy az is, hogy zavarban van. Ami tulajdonképpen még érthető is. Kissé összecsapott kérdése újabb mosolyt csal arcomra. Nem nevetem ki, még véletlenül se, oka mindössze annyi, hogy ismét az jutott eszembe, milyen aranyos, ahogy igyekszik udvariasan, és némileg gyanakodva megfogalmazni, mire kíváncsi. - Erre jártam. – rántom meg vállam. Nem szokásom hazudni, azt viszont mégse mondhatom, hogy miatta vagyok itt. Értelemszerűen nem célom máris olyan messzire riasztani magamtól, amennyire csak lehetséges. - Mit gyakoroltál? Úgy értem konkrét produkciót, vagy csak úgy? – érdeklődök kíváncsian. Ismerősnek tűnt, megeshet, hogy láttam már valahol, de mivel napjában többször is látom, ahogy Nia kalimpálva ugrándozik, nem tudhatom, hogy ezért, vagy másért látszódik annak. - Milyen udvariatlan vagyok, még be se mutatkoztam. Aeron Tobias Gwyn, örvendek. – felé nyújtom kezem, és rámosolygok. Tudom, hogy hívják, nem volt nagy dolog kideríteni, de abban, hogy emlékszik rám, nem lehetek biztos. Sőt, azt tartom valószínűnek, hogy már rég elfelejtett, végül is csupán néhány szót váltottunk egymással.
Cillian L. Pouliot
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Pént. Júl. 11, 2014 9:43 pm
Látom rajta, hogy kitűnően szórakozik rajtam, még akkor is, ha próbálja elrejteni előlem a mosolyát. Először kedvem lenne nyakon csapni, hogy ne röhögjön már ki, mert mégis milyen jogon teszi, fogadok, hogy ő is a szívbajt kapná, ha így rárontanának, de a következő gondolatom már egy teljesen más irányba terelődik: hogy igenis szeretném látni azt a mosolyt, és tudni, hogy csak nekem szól. És aztán megkapom ezt a mosolyt, és a szívem is hevesebbet dobban, de aztán elűzöm magamtól ezt a gondolatot; hiszen ő is elmegy majd, én pedig majd vágyódom utána és csak még több álmatlan éjszakát okozok magamnak azzal, hogy erre a mosolyra fogok gondolni. Ezért is inkább elfordítom a tekintetem, a kólámra, és felbontom azt, kihasználva azt a pár pillanatot, amíg belekortyolok, arra, hogy összeszedjem a kusza gondolataimat. - Eltévedtél Londonban, és véletlenül pont ide tévedtél, vagy valami konkrét célod volt? - A szemöldököm a magasba szökik, de aztán csak legyintek, hogy ne válaszoljon, még a végén szívbajt kapnék a választól, ha valami olyant adna, amire nem számítok. Ezért is kapok az alkalmon, amikor témát vált; a táncról órákig, bah, hetekig tudnék beszélni, és ez, amit most gyakoroltam és amit látott, a legnagyobb, leghőbb vágyam. - Konkrét produkció... A modern Hattyúk tavából a Hattyúkirálynő, majd a Fekete Hattyú tánca. A Black Swan c. filmben is ezek voltak, ezeket gyakoroltam, de még mindig nem vagyok elég jó. - Nehezen sóhajtok, a hajamba túrva, hogy kivehessem belőle a hajgumit. Csak ezután nyújtom a kezem a férfinak, ajkaimat halvány mosolyra húzva. - Cillian Leonard Pouliot. És... részemről a megtiszteltetés. - Egy hosszabb pillanatnyi vonakodás után visszahúzom a kezem, óvatosan, alig érezhetően megsimítva az övét, majd zavartan pillantok rá, majd megint vissza a földre. Egy ideig harapdálom az ajkam még, idegesen, mielőtt újra felpillantva megszólalnék. - Mondd csak... Mit szólnál ahhoz, ha elmennénk valamerre innen? Nem ez a kedvenc helyem a beszélgetésekhez, és egyébként is túl szép az idő ahhoz hogy bent üljünk, szóval...? Mi a franc van velem? Általában nincs problémám a normális fogalmazással, itt meg a legegyszerűbb mondatban is legalább ötször előfordul a nagyon intelligens "ööö". Mi van veled, Cillian? - Igazából... Tudod mit, gyere velem. - Megragadom a kezét és amilyen gyorsan csak tudom, felrántom a földről (üvölteni tudnék ennél a mozdulatsornál) és fél kézzel összekapkodva a cuccaimat az öltöző felé vezetem, menet közben elmagyarázva neki mindent. - Ha tudnál rám várni pár percet, lezuhanyozok és mehetünk is, oké? Csak nem szeretek úgy kinézni, mint aki maratont futott... - elfújok az arcomból pár csatakos hajtincset és bocsánatkérően pillantok Aeron felé, megértést keresve. Csak remélem, hogy megvár, hiszen ha akarok, gyorsan készen tudok ám lenni.
tag: Aeron ♥ | music: ♥ | notes: ennél szarabbat már ne írjak
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Pént. Júl. 11, 2014 10:44 pm
Cillian & Aeron
Igyekszem nem mutatni, hisz azzal kezdeni egy ismerkedést, hogy kiröhögöm kiszemeltem, nem lenne szerencsés, mégse tudom igazán leplezni, milyen jól szórakozok. Persze tudom ám, nagyrészt az én hibámból lehettem tanúja annak, mit tesz, mikor megijesztik, de ez nem ront a jelenet élvezhetőségén. Mindenesetre határozottan nem kéne leragadni ennél a témánál, így már sokkal kevésbé vigyorogva, a mosoly marad, természetesen, adom át neki a kólát. Amivel láthatóan jóvá is tettem az érkezésemmel járó következményeket. - Nem egészen. – nevetek fel halkan. Magyarázatot azonban nem adok, s nem csak a legyintés miatt, hanem mert továbbra is egész biztos vagyok benne, jobb, ha nem tudja, direkt őt kerestem. Egyszer talán majd bevallom neki, ha már úgy gondolom, nem néz azonnal elvetemült, őrölt kukkolónak, vagy valami hasonlónak miatta. - Pedig elég jónak tűnt, bár nem láttam még az eredeti változatot. – dünnyögöm elgondolkozva. Azt most már értem, miért volt ismerős, húgomnak hasonló ambíciói vannak, s mikor épp olyan hangulata van, órákig képes az orrom előtt táncikálni, nyilván pont olyankor mikor épp olvasni, vagy tévét nézni akarok. Ha pedig beindul, egyszerűen képtelenség leállítani. Na de most nem arról a fárasztó nőszemélyről van szó, így a gondolatot máris elhessegetem, és figyelmem újra a srác felé fordítom. Rájőve, nem mutatkoztam még be, gyorsan helyre is hozom tévedésem, s mikor Cillian ugyanígy tesz, és még gesztusom is elfogadja, mosolyogva, aprót bólintva rázom meg kezét. Érzékelem, hogy kicsit tovább hagyja kezét enyémben, mint illendő lenne, s a leheletnyi simítás se kerüli el figyelmem, de nem mutatom jelét annak, hogy bármelyiket észrevettem volna. Szemöldököm magasba röppen kérdése hallatán, na nem azért, mert nem tetszik az ötlet, épp ellenkezőleg, csupán nem hittem volna, hogy kezdeményezni fog. De, nos, így legalább nem nekem kell elhívnom valahova, az amúgy is gyanúsabb lett volna. - Miért is ne, úgysincs tervem mára. Hova szeretnél menni? – kocsival vagyok, tehát bármi is legyen a választása, kétlem, hogy problémát okozna. Ismét csak meglepetten pislogok, mikor néhány kinyögött szó után karon ragad, és állásba ránt, miben persze, kissé észhez térve, segítek neki. Szelíden lépegetek utána, és bármily csábító is, nem teszek megjegyzést se hevességére, se arra, hogy még mindig szorongatja kezem, valamint elégedett vigyoromat is megtartom magamnak inkább. - Menj csak, megvárlak itt.– nyugtatom meg. Azért bízok benne, nem tart órákig, míg menetre kész állapotba hozza magát, de ha mégis, nos, azt is ki fogom várni. Ez egy remek lehetőség arra, hogy megismerjem, ostobaság lenne veszni, hagyni. Amint elmegy, érdeklődve járom körbe az öltözőt, mi pont olyan, mint bármelyik másik, így a nézelődést megunva inkább a falnak dőlök, és mellkasom előtt összefont karokkal várakozok. Nem zavartatom magam, bárhogy is jöjjön ki a zuhany alól, gondosan követem mozgását pillantásommal, kivéve persze, ha rám szól, ne bámuljam. Bár mindezt próbálom azért úgy csinálni, hogy ne legyen tökéletesen egyértelmű, mennyire stírölöm. - Tehát, merre? Ismerek egy egész jó kávézót, ha gondolod. Ki tudunk ülni, és kocsival nincs messze. -javaslom, amint végzett a készülődéssel, és visszatért hozzám. Természetesen nem ragaszkodok ötletemhez, így megemelt szemöldökkel, érdeklődve várom válaszát. - Cuccod. - nyújtom kezem táskája felé, jelezve, viszem, ha neki is megfelel. Részben ez amolyan ösztönös, természetes udvariasság részemről, részben pedig praktikusság, hisz úgyis én fogom kocsim csomagtartójába hajítani.
Cillian L. Pouliot
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Vas. Júl. 13, 2014 8:04 pm
- Az egész jó sosem elég ebben az iparban... Itt mindennek jobbnak kell lennie még a tökéletesnél is. - Nehezen sóhajtok, futó pillantást vetve a fájdalomtól lüktető, balettcipőbe bújtatott lábaimra, és ajkaim ferde, fájdalmas mosolyra húzom. Igen, én sosem lehetek tökéletes, nem leszek az. De erre már nem engedem válaszolni, ha meg akarná tenni, csak leintem, hogy ne húzzuk ezt a témát, elég mára a táncból. Aztán felajánlom neki, hogy inkább menjünk innen, egyszer azért, mert tényleg nem sok kedvem van itt ülni az iskolában, másrészt meg mert nagyon-nagyon sokat járt a fejemben ő is, és ez egy kitűnő lehetőség arra, hogy megismerhessem.... Ezért is örülök meg annak, hogy igen mond az ajánlatomra. - Hát, várj, hadd gondolkodjak... - aprócska mosolyt villantok rá, majd vezetem is tovább az öltöző felé, hogy addig is haladjunk valamerre. Megkérem, hogy várjon meg, amíg lezuhanyozok, mert úgy egyből reprezentatívabb leszek, de a válaszát már nem várom meg; felkapom a cuccaimat és már szaladok is a kabinokhoz, hogy megfürödjek és hajat mossak, na meg kötést cseréljek a sebeimen. Nagyjából tizenöt perccel később térek vissza hozzá, és nem zavartatva magam, egy szál törölközőben szambázok ki elé, hogy aztán megint odébb slisszoljak felöltözni. Nem azért, mert szégyellném magam, ha előtte kéne öltöznöm... Hanem mert minél gyorsabban el akarom rejteni a hegeket a karjaimon és a combjaimon, mielőtt észreveszi őket. Újabb két perc múlva már reprezentatív állapotban, egyszerű fekete farmerben és hosszú pulóverben jelenek meg előtte, bocsánatkérően mosolyogva. - Ne haragudj, ha megvárattalak... - Leülök az egyik padra, felnézek rá. Olyan tökéletes, ahogy ott áll, hogy kedvem lenne már most áthidalni a kettőnk között lévő távolságot, és csak könyörögni neki, hogy ha többre nem is, de egy éjszakára hadd lehessek az övé... Állj, Cillian, mire gondolsz te?! Lekeverek magamnak egy mentális pofont. - Nekem tökéletes a hely, úgysem ismerek jobbat, szóval felőlem mehetünk. - Felkelek, fogom a kis cuccosom és mellé lépek (jóval alacsonyabb vagyok nála, hmm), de nem indulok el, csak ha ezt ő is megteszi. Egyelőre arra nem kérdezek rá, hogy zavarná-e, ha rágyújtanék, mert ez nem elsőrendű szükséglet, és egyébként is, ez olyan láma kérdés lenne, meg akármi. Nem tudom. - Egyébként van egy olyan érzésem, hogy ismerlek valahonnan... Nem találkoztunk mi már valahol?
tag: Aeron ♥ | music: ♥ | notes: a következő jobb lesz, csók
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Kedd Júl. 15, 2014 9:18 pm
Cillian & Aeron
Lenne mit mondanom szavaira, de úgy érzem, ez nem olyasmi, mire válaszolnom kéne, felemelt keze pedig egyértelműsíti a kósza gondolatot. Így csupán aprót bólintok, mivel jelzem, értettem, és fel is fogtam szavait, ahogy azt is tudomásul vettem, ne akarjak megjegyzést fűzni az elhangzottakhoz. Szinte gondolkozás nélkül egyezek bele ötletébe, miszerint folytassuk a beszélgetést valahol máshol. Én is terveztem hasonló ötlettel előállni, de azt hiszem, így egy kicsit jobban jött ki a lépés. Már csak azért is, mert legalább azt megtudtam, nem hagyom teljesen hidegen a srácot. Ebből persze az nem derül ki, miként érdeklem, de egyelőre ezzel is megelégszek. - Csak nyugodtan. – bólintok beleegyezően. Tőlem aztán addig mereng azon, hova menjünk, ameddig szeretne. Közben persze én is gondolkozok, hátha előbb jut eszembe valami. Bár teljesen feleslegesen, hisz már el is csörtetett, megígérem, nem hagyom itt, megvárom, bármeddig tartson is a készülődés. Míg egyedül vagyok, körbesétálom az öltözőt, de semmi izgalmasat nem látok, nem is értem, mit vártam, így hamarosan ismét a falat támasztom. Érdeklődve figyelem, ahogy elszambázik előttem, törölközővel dereka körül, de legnagyobb bánatomra igen gyorsan továbbáll, így egy időre ismét elvesztem érdeklődésem környezetem iránt. - Nem történt semmi. – rázom meg fejem, megnyugtatóan mosolyogva. Ahogy korábban is említettem, nincs dolgom ma már, na meg reményeim szerint bármennyit is kelljen rá várnom, az tökéletesen meg fogja érni. - Akkor ezt eldöntöttük. – mosolyodok el elégedetten. Bár belementem volna, ha mást választ, örülök neki azért, hogy olyan helyre megyünk, mit tökéletesen ismerek. Amint feláll, ellököm magam a faltól, s mivel úgy tűnik végzett mindennel, mit meg akart tenni, kilépek az öltözőből, majd Cillian mellett lépkedve indulok meg kocsim felé. Kérdése hallatán rá pillantok, és úgy teszek, mintha gondolkoznom kéne rajta, holott valójában nagyon is jól tudom, mikor találkoztunk. - De, egyszer valami fellépésen. Azt hiszem tőled kérdeztem meg, merre van a húgom öltözője. Mia Gwyn, kicsi, nagyszájú. – kicsit megemelem szemöldököm, kérdőn, jelezve érdekel, tudja-e kiről van szó, vagy további magyarázatra szorul. Ha igen, kap még információt, ha pedig nem, akkor csak bólintok egy aprót. - Megjöttünk. - mutatok fekete BMW-m felé, mit ki is riasztózok, mire odaérünk közvetlenül mellé. - Ülj csak be, ezt majd elintézem. - bökök csomagja felé, mit be is rakok a csomagtartóba, ha hajlandó megválni tőle. Végül behuppanok a vezetőülésre, óvatosan becsukom magam után az ajtót, majd már el is indulok. - Melyik évfolyamra jársz? - érdeklődök kíváncsian, ahogy sikerült kifarolnom parkolóhelyemről.
Cillian L. Pouliot
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Csüt. Júl. 17, 2014 8:26 am
Gyorsan beleegyezek az ajánlatába, hogy menjünk az általa ajánlott helyre, egyetlen egyszerű okból: nekem nem telik arra, hogy bármilyen kávézóba/étterembe járjak, vagy ha mégis, akkor a lepukkant, olcsó helyeket választom, ahova rajtam kívül az iskolának nem sok diákja tenné be a lábát, még akkor sem, ha az élete függne tőle. Ezért is teszek úgy, mintha semmi ötletem nem lenne, hova mehetnénk, és inkább Rá bízom magam... Jól döntöttem, igaz? Mikor választ kapok a kérdésemre, egy hosszabb pillanatig el kell gondolkodnom a szavain, meg az adott szituáción, és az említett személyen, de aztán kezd derengeni valami. Bah, nagyon is sok. - Óh, tényleg, emlékszem már. - Hogy is ne emlékeznék, mikor a húga elkapkodta az orrom elől a megálmodott szerepemet? Na persze ezt nem mondom ki, egyszer azért, mert bevallani, hogy a legfontosabb női szerepre fáj a fogam, nem éppen férfias dolog, meg egyébként is, nem mindegy már? Volt, elmúlt. Majd lesz más. Talán még jobb is, hogy nem szándékoztam hosszabb választ adni, mert minden bizonnyal a BMW láttán köpni-nyelni nem tudtam volna...; egy pillanatig még olyan érzésem is támadt, hogy hozzá képest én szegény vagyok, mint a templom egere, és erre a gondolatra a gyomrom is fájdalmasan összerándult. Miért, mire számítottál, Cillian? Hiszen tudtad, hogy a sarkáig nem érsz fel... Kissé kényelmetlenül érzem magam, ahogy beszállok, mert nem illek én ide a szakadt farmerommal, két számmal nagyobb pulóveremben és kopott tornacipőmben, furán kicsinek és értéktelennek érzem magam, és legszívesebben elbújnék valahová, ahol nem talál meg, de már nincs esélyem elmenekülni. Így csak meghúzom magam, tekintetem messze az ablak mögé szegezve. - Klasszikus baletten vagyok másodéves. - Halványan elmosolyodok, egy pillanatra felé nézve megint. Sosem voltam kifejezetten beszédes, ezért nem is igazán tudom, mit is mondhatnék még... Bár megfordul a fejembe, hogy mi lesz, ha most rájön, hogy én vagyok a legunalmasabb ember az egész univerzumban? Kellemetlen lenne. Nagyon is, tekintve, hogy azt hiszem, kezdem őt megkedvelni.
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Csüt. Júl. 17, 2014 12:46 pm
Cillian & Aeron
Ugyan húgommal élek, ki nagyjából egyidős lehet a sráccal, nem igazán tudom, mit szeretnek a mai fiatalok, így abban se vagyok biztos, hogy tetszeni fog neki a kávézóba menés ötlete. Ennek ellenére, mivel jobb tervem nincs, megosztom vele, s örömmel veszem tudomásul, hogy gond nélkül, azonnal bele is egyezett. S hogy ez miért jó nekem? Nos, először is biztos nem fogok bénázni a tájékozódással, könnyedén odatalálok majd, illetve, mivel meglehetősen gyakori vendég vagyok az említett helyen, hisz szinte minden reggel oda járok, biztosan tudom, nem fognak zavarni minket feleslegesen, és nyugodtan beszélgethetünk. - Valóban? Nem hittem volna. – pillantok rá kicsit meglepetten. Örülök neki, hogy még ha csak egy kicsit is, de emlékszik rám, csupán nem hittem volna, végül is épp elég emberrel találkozhatott aznap ahhoz, hogy ne juthasson eszébe mindenki. Kíváncsian figyelem egy ideig, hátha akad még hozzáfűznivalója a dologhoz, de mivel láthatóan nem tervezi, hogy újra megszólal, nem erőltetem, inkább elvezetem autómig, mi szerencsére továbbra is ott parkol, ahol hagytam. Feltűnik a hirtelen változás viselkedésében, de egyelőre nem mondok semmit. Tervem szerint a csomagtartóba rakom cuccát, majd én is beülök, de nem indítom be az autót. Előtte Cillian felé fordulok. - Menjünk inkább gyalog? – emelem meg szemöldököm kérdőn. Fogalmam sincs, mitől változott meg a hangulata ennyire, és ilyen látványosan. Az persze megfordul fejemben, hogy az autó miatt, de csupán olyan értelemben, hogy nem szereti őket, vagy rosszul van, ha utaznia kell bennünk. Az viszont, hogy esetleg zavarhatja a márka, a méret, vagy bármi hasonló, eszembe se jut. Végül is miért is jutna? Azért járok ezzel, mert kényelmes, könnyen kezelhető, nem pedig amiatt, hogy felvágjak vele. - Mit is takar ez pontosan?– szégyen, nem szégyen, nem igazán értek a tánchoz, valahogy sose vonzott túlzottan. Nem mondom, hogy abszolút kétballábas vagyok, mert azért eddig nem fajul a dolog, de egész biztos nem vagyok képes olyasmikre, mint Ő, vagy bármelyik másik tanuló. Emellett pedig, eddig legalábbis, úgy tűnt a táncról szívesen beszél, s talán ez kicsit feloldja a feszültséget, minek okát még mindig nem sikerült kiderítenem. Közben az említett kávézóhoz is megérkezünk, s alig két perc múlva parkolóhelyet is sikerül találnom. Gond nélkül állítom kocsimat a megfelelő helyre, majd a motor leállítása után ki is pattanok, és gondolkozás nélkül sétálok át az anyósülésnek, hogy kinyissam az ajtót. Megszokás, igen, és remélem, ezzel nem rontok tovább a helyzeten. - Kintre, vagy bentre szeretnél ülni? – teszem fel a nagy kérdést, miközben óvatosan becsukom az ajtót, persze csak miután kiszállt, majd bekapcsolom a riasztót, és már meg is indulok a kávézó felé.
Cillian L. Pouliot
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Csüt. Júl. 17, 2014 6:32 pm
- Iiiiiiiigen, elég nehéz lenne elfelejteni valakit, aki... - ...ennyire jól néz ki. Elharapom a mondatot és tanácstalanul bámulok magam elé. Most mégis mit mondjak? Ha hazudni próbálnék, azt egyből meglátná rajtam, mert hazudni nem tudok, de az igazat se mondhatom meg neki, mert el tudom képzelni, hogy hogyan is reagálna, ha megtudná, hogy a húga évfolyamtársa a nyálát csorgatja rá és éjszaka arról fantáziál, hogy a fentebb említett idősebb testvér a konyhapulton teszi őt magáévá. Nos, talán ezért is passzolom ezt a témát és kapok az alkalmon, hogy beüljek a kocsiba és úgy tegyek, mintha a téma sosem jelent volna meg, és tovább filozofálhattam azon, mennyire is kicsi és szegény vagyok Hozzá képest, aki BMW-vel kocsikázik a városban. A kérdésére, miszerint menjünk-e gyalog, csak megrázom a fejem; egyrészt mert már kényelmesen elfészkeltem magam az ülésben (bármennyire is feszélyezzen maga az autó, hogy ilyen drága és nagy és nekem sose lesz ilyenem), másrészt meg mert valószínűleg belepusztulnék a fájdalomba, annyira agyonkínoztam ma magam. Inkább arra koncentrálok, hogy a következő kérdésre normális, emberi választ adjak, amivel valahogy fenntarthatom ezt a beszélgetést. - A klasszikus balett elég hivatalos stílus, megvan a kötött mozgásformája, amire jellemző a spicc-technika, a nagy nyújtások, a kecses, folyamatos és precíz mozdulatok... Míg a másik szakon, a jazz baletten, kevésbé merev minden, sokkal szabadabbak, könnyedebbek a mozdulatok, és a jelmezforma is teljesen más. - Valamivel bátrabban mosolyodok el, felé fordulva, és térdeimet az állam alá húzva az ülésen. Nem vagyok biztos benne, hogy ezt az ötletemet díjazni fogja, de így könnyebben tudom őt nézni, bah, egyenesen bámulni és betelni a látványával, anélkül, hogy nyálcsorgatnék. Sajnos túl gyorsan érkezünk meg a kiválasztott helyre, és kénytelen vagyok kiszállni (majdnem elővesz a szívritmuszavar, és meg kell kapaszkodnom az autóban is, nehogy elaléljak, amikor kinyitja nekem az ajtót, micsoda úriember), de a diszkrét bámulást nem hagyom abba, csak valamivel... diszkrétebben csinálom. - Inkább bentre, kevesebb ott az ember. - Apró, halvány mosolyt villantok, ahogy elindulok utána, kissé félszegen a háta mögé bújva, kezeimet pedig a zsebeimbe süllyesztve. Nem jártam még itt, de drága helynek tűnik... És megint ez a hülye érzés, hogy rosszabb vagyok nála, amiért nekem nem telik arra, hogy egész napokat töltsek ilyen és ehhez hasonló kávézókban.
tag: Aeron ♥ | music: ♥ | notes: tényleg lesz még jobb is
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Pént. Júl. 18, 2014 2:31 pm
Cillian & Aeron
- Aki? – kérdezek vissza, megemelt szemöldökkel, leplezetlen kíváncsisággal. Érdeklődve várom válaszát, már ha hajlandó megszólalni, de közben már azon gondolkozok, mire utalhatott. Talán túlzottan rámenős voltam? Vagy butaságot kérdeztem? Esetleg úgy néztem ki, mint aki abszolút nem oda való, és teljesen tanácstalan? Kissé összeráncolom homlokom, mire eljutok idáig a merengésben, és úgy döntök, inkább nem is akarom tudni. - Mindegy. – legyintek is gyorsan, mielőtt még válaszolhatna a kérdésre. Jobb az, ha továbbra is tudatlan maradok, és sejtelmem sincs róla, mi az oka annak, hogy még mindig tisztán emlékszik rám. Csak bólintok fejrázására, jelezve, ha nem akar gyalogolni, autóval megyünk. Bár azt továbbra se értem, hogy akkor mi volt ez a hirtelen hangulatesés, nem firtatom inkább. Van egy olyan érzésem, hogy vagy nem kapnék rendes választ rá, vagy tovább rontanék a helyzeten. Így hát máris nem éri meg kérdezősködni. - Te miért pont ezt a szakot választottad? – érdeklődök ismét. Nem hiszem, hogy csak úgy hasraütés-szerűen döntött, ahhoz túlságosan is komolynak, és elszántnak tűnik. Meg amúgy is azt gondolom, ha valaki ehhez hasonló dolog tanulására adja fejét, annak valami oka kell, hogy legyen. Szemem sarkából látom, miként helyezkedik el, s ugyan annyira nem vagyok boldog attól, hogy cipős lábait ülésemen kell látnom, nem szólok rá. Szerencsére nincs most sár, és hasonló, na meg amúgy is épp itt az ideje annak, hogy kitisztíttassam a huzatokat. Ezzel legalább remek indokot szolgáltatott arra, hogy most már tényleg el is menjek, ne csak tervezgessem. Közben célunkhoz is odaérünk, s miután beparkoltam a megfelelő helyre, kipattanok a vezető ülésből, és átcsörtetek autóm másik oldalára, hol ki is nyitom az ajtót. - Rendben. – biccentek választására, s azt is eldöntöm, olyan helyet kérek majd magunknak, mi nincs annyira szem előtt. - Senki nem fog megenni. – jegyzem meg, mintegy mellékesen, mikor észreveszem, hogy hátam mögött kullogva lép be a kávézóba. Drágának, drága helyről van szó, de annyira azért nem vészes, hogy bárki kinézze, mert nem öltönyben, és nyakkendőben rohangál. Rajtam se az van, habár azt azért nem tagadom, hogy öltözékem kevésbé szakadt, és jóval márkásabb, mint az övé. De ez amúgy is csak részletkérdés, én ezt szeretem. - Jó estét, üdvözlöm a… ó, Aeron, este is látni téged errefelé? Ki a barátod? – szemem forgatva fordulok a magas, szőke, velem nagyjából egyidős srác felé, ki ahogy felismer, levetkőzi udvarias magatartását, és barátságosabb hangnemre vált. - Cillian. Cillian, ő itt Josh, egy… öhm, régi barát, vagy valami olyasmi. – megrántom vállam, és ezzel elintézettnek is tekintem a bemutatást, majd ismét a pincérhez fordulok, hogy megosszam vele, merre szeretnénk ülni. Kérésemre pedig vigyorgást, és bólintást kapok válaszul. - Gyere, megmutatja az asztalunk. – fordulok ismét Cillian felé, és hátára simítom tenyerem, hogy egy egészen apró, szinte érezhetetlen lökéssel indulásra ösztökéljem. - Nem kötelező itt maradnunk, szólj, ha menni szeretnél. - szögezem le, csakhogy tudja, bármikor tovább állhatunk, ha úgy érzi, mégse tetszik neki ez a hely, vagy feszélyezi, vagy akármi.
Cillian L. Pouliot
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Pént. Júl. 18, 2014 8:33 pm
Nem kéri, hogy befejezzem a félbehagyott mondatomat, és megkönnyebbülök, hálát adva neki ezért. Bár nem tudom, mi minden fordulhat meg a fejében, hogy akarhattam ezt a mondatot befejezni, azért remélem, hogy semmi olyan, ami miatt negatív véleménye lenne majd rólam. - A szüleim gyerekkorom óta zenészt akartak belőlem csinálni, de valahogy sose vonzott a dolog, aztán Antoinette elvitt az első balettórámra, és már akkor tudtam, hogy ezt szeretném csinálni az egész életemen át. Elég volt egy kisebb... baleset, hogy ez a döntésem biztos legyen, és hát most tényleg igyekeznem kell, hogy sikerüljön majd ledolgoznom az iskoláztatásomba fektetett pénzt. - Jó, ez most szarul hangozhatott, de ez egyáltalán nem úgy volt, hogy ez nekem kényszer, hogy visszafizessem az egész összeget. Egyszerűen ilyen a megállapodásom Antoinette nénivel, ez lesz majd a hálám azért, hogy befogadott és lényegében megmentett a múltam elől. Én akartam így. Én erősködtem, hogy így legyen. - Tudom, egyszerűen csak... Nem szeretem a tömegeket. - Megrántom a vállam, de kibújok a háta mögül, és egészen bátran pillantok fel a srácra, akit bemutat nekem. Még valami üdvözlésfélét is motyogok, de többet nem közösködök. Ehelyett inkább körülnézek idebent, és kapok pár csúnyább pillantást is, ami csak megerősít abban, hogy nem illek én ide. Zavartan simítom el az arcomból az oda hulló rózsaszín hajtincseket, és összerezzenek, mikor Aeron keze a hátamra simul, de felpillantok rá és elmosolyodok, talán kicsivel boldogabban, mint legutóbb, és elindulok a pincér után, akárhova is vezessen minket. Kicsit szégyellem magam, amiért ilyen szótlan vagyok és látszatra egy rémült macskára emlékeztethetek, de majd ha legközelebb az én törzshelyemen jelenünk meg, meg fogja látni, hogy igazából nem vagyok én ilyen. Már ha egyáltalán lesz legközelebb. - Ugyan, maradjunk csak. Úgysem hiszem, hogy szívesebben múlatnád az időt az én törzshelyeimen. - Elnevetem magam, bár igazából ebben a kijelentésben nincsen semmi szórakoztató. Inkább csak arra ügyelek, hogy amint megérkezünk az asztalunkhoz, helyet foglaljak lehetőleg úgy, hogy eltűnjek a kíváncsiskodó pillantások elől és nyugodtan folytathassuk ezt a beszélgetést, a mindenről és a semmiről.
tag: Aeron ♥ | music: chandelier ♥ | notes: este van
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Pént. Júl. 18, 2014 10:36 pm
Cillian & Aeron
Kíváncsian, közbeszólás nélkül hallgatom válaszát. Nem csak udvariasságból kérdeztem, komolyan érdekel mi van vele, miért ezt a pályát választotta, ez pedig azt hiszem tökéletesen látszik is rajtam, s nem is próbálom elrejteni. - Csak a visszafizetés miatt csinálod, vagy tényleg szereted? – kérdezek ismét, kis szünet után. A pár pillanat, míg hallgattam, kellett ahhoz, hogy megemésszem, és persze megjegyezzem, amit mondott. Arra pedig komolyan kíváncsi vagyok, hogy tényleg szeret-e táncolni. Nekem úgy tűnt igen, régen a színpadon is, és most, gyakorlás közben is olyasvalakinek tűnt, aki nem kényszernek, tehernek érzi ezt az egészet, hanem valóban élvezi. De mint tudjuk, az első benyomás néha nagyon is téves lehet. - Szólhattál volna korábban. – sóhajtok. Nem szemrehányásként mondom, remélem ő is érzékeli, csupán azért, mert akkor olyan helyet javasoltam volna, mi sokkal kevésbé tömött. Most viszont már mindegy, ha már itt vagyunk, igazán bemehetnénk, maximum távozunk, ha nem bírja tovább, vagy ha úgy tűnik, nagyon nem tud felengedni egy ilyen helyen. Márpedig nyilvánvalóan nem célom, hogy feszengjen, aggódjon, azt szeretném, ha jól érezné magát társaságomban, mert én mindenképp találkozni akarok vele, vagy randizni, részletkérdés. Így hát az újonnan szert tett információ miatt, meg amúgy is, egy kissé eldugottabb, kevésbé szem előtt lévő helyet kérek, mi szerencsére szabad is, így a továbbiakban legalább a kíváncsi, rosszabb esetben lenéző többi vendéggel nem kell foglalkoznunk. - Nem tudhatod. – rázom meg fejem mosolyogva. Én is voltam fiatal, és valószínűleg meglepődne, ha tudná, milyen helyekre jártam, és mit csináltam. Azóta persze sokat komolyodtam, de azt nem állítanám, hogy egy besavanyodott öregember lett belőlem. Szerencsére. - Úgy tudom, van itt rendes főtt étel is, ha esetleg éhes vagy. Meghívlak. – teszem még hozzá. Utóbbi természetesen mindenre vonatkozik, és nem azért tervezek ilyesmit, mert úgy gondolom, nem lenne rá elég pénze, hanem mert egyrészt én vagyok az idősebb, másrészt meg az én ötletem volt ide jönni. És persze sok egyéb oka van, de órákig sorolhatnám, szóval ne menjünk bele inkább. - Milyen helyekre szoktál járni? – térek vissza a korábbi témához, miután kényelmesen elhelyezkedtem az asztal ellenkező oldalán, mint Cillian, szemben vele. Az érkező pincér felé, ki átnyújtja nekünk az étlapokat, barátságos mosollyal biccentek, a füzet átvétele után pedig ismét az előttem ülő felé pillantok, kérdőn megemelt szemöldökkel. - Gyakran jársz szórakozni a barátaiddal, vagy a barátnőddel? - érdeklődök, amint válaszol korábbi kérdésemre. Gondolatban közben gratulálok magamnak, amiért ilyen ügyesen sikerült szóba hoznom a barátnőt is, mivel remélhetőleg nem rendelkezik. Azt persze, hogy pillanatnyilag jár-e valakivel, nem tudom ezzel tökéletesen kideríteni, de ne legyünk telhetetlenek, haladjunk kis lépésekben.
Cillian L. Pouliot
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Hétf. Júl. 21, 2014 6:49 am
- Tényleg szeretem, de néha nem bánnám, ha kicsit lestoppolhatnék.... Tudod, pár szabadnap még senkinek sem ártott, de ha most lelassítanám a tempót, sose rázódnék bele vissza. - Megvonom a vállam, kicsit jobban belegondolva, mennyi is az igazság abból, amit mondtam. Igazából ha akarnék, kivehetnék pár szabadnapot, elutazhatnék valahova, de mit csinálnék ott? Valószínűleg ugyanúgy táncolnék, akkor meg mi értelme lenne? Így csak spórolok mindenen, és Antoinette néninek sem kell rám több pénzt kiadnia, mint amennyi szükséges, hiába ajánlja fel mindig, hogy kérjek bármit, megkapom tőle. Egyszerűen csak... nem szeretek máskor pénzéből élni, na. - Ugyan... Nem akartam egyből azzal kezdeni, hogy "helló, szociopata vagyok". - Elmosolyodok, mintha csak most közöltem volna a világ legszórakoztatóbb dolgát, majd helyet foglalok, gondosan behúzódva a sarokba, ahonnan sem én nem látom az embereket, sem ők engem (remélhetőleg). - Köszönöm, de egy kávé bőven elég lesz, még túl sok is. - Mivel erősen kétlem, hogy a kedvemért megturbóznák egy redbullal, így ezt a vágyamat inkább nem osztom meg senkivel sem. Még csak az kéne, hogy még lököttebbnek nézzenek, mint amilyennek most néznek. - Általában olcsó kocsmákba, ahol a halál se figyel fel rám. Van pár ilyen hely nem is olyan messze a lakásomtól, de azokon kívül csak az iskolába járok ki. - Meg minden második hétvégén leutazunk a srácokkal a tengerpartra, hogy hullarészegre igyuk magunkat. Ámen. Ezt a részt inkább hagyjuk ki az önéletrajzomból. Egyébként is, az utóbbi időben nem volt szokásom lejárni velük, szimpla lustaságból, ha meg valaki találkozni akart, tudta, hol talál meg, akkor miért pocsékoljam erre a szavakat? Közben kézhez kapok egy étlapot, amiben ki is keresem a kávékat, majd azokon belül is a kedvencemet a latte macchiato-t. Nem is nézek fel a lapból, még akkor sem, amikor válaszolok a következő kérdésre, hiába is nem kulturált dolog ez, de ez a kérdés kissé zavarba hoz, főleg a második része. - Hmm... Nincs barátnőm. A srácokkal meg csak hétvégenként látjuk egymást, a tánc mellett nem igazán van rájuk időm, hogy őszinte legyek. - Vagy ha mégis lenne, akkor is inkább otthon gubbasztok az xbox előtt. Ambiciózus, nem igaz? Na, de hol van már a pincér?
Tárgy: Re: Aeron & Cillian - the prince of swans Hétf. Júl. 21, 2014 5:24 pm
Cillian & Aeron
- Ezzel nem igazán értek egyet. Ha erőlteted, mikor legszívesebben hagynád néhány napig az egészet, csak annyit érsz el, hogy belefásulsz. Fejlődni attól, hogy ész nélkül hajtod magad, nem fogsz. Tudod, néha nem árt kikapcsolni kicsit, megfeledkezni a gyakorlásról, felelősségről, és feltöltődni. Utána sokkal könnyebb lesz újrakezdeni az egészet, kétlem, hogy gond lenne a visszarázódással. De ez csak az én véleményem. – rántom meg vállam végül. Sose táncoltam, mármint szakmaszerűen nem, így nem lehetek biztos benne, de úgy vélem, az elmondottak erre is ugyanúgy vonatkoznak, mint minden másra. Kényszeríteni persze senkit nem lehet a pihenésre, ha nem akarja. - Antiszociális, maximum, és még annak is csak félve neveznélek. Az idegen környezet mindenkiből valami hasonlót hoz ki, ne aggódj miatta. Mellesleg, még ha szociopata lennél, se lenne gond, elbírok velük. - nem tudja, mivel foglalkozok, így nyilván azt se tudhatja, hogy ennyivel nem lehet elriasztani. Szerencséjére, vagy szerencsétlenségére, ezt csak ő tudhatja, meglehetősen kitartó típus vagyok, és ha akarok valamit, arról igen nehezen mondok le. Márpedig őt nagyon is akarom. - Biztos? – emelem meg szemöldököm kérdőn. Komolyan mondtam, hogy gond nélkül meghívom bármire, de természetesen nem fogom kötelezni semmi egyéb elfogyasztására, ha ragaszkodik a csak kávéhoz. - Szórakozóhelyekre nem jártok? – érdeklődök kíváncsian. Én, még fiatalabb koromban, na nem mintha most olyan vén lennék, megfordultam párszor ilyen helyeken, de azt nem mondanám, hogy kifejezetten oda voltam értük. Inkább a kocsmázás volt, mi felvillanyozott. Elhallgatok, mikor látom, hogy kézbe veszi az étlapot, mihez én eddig hozzá se értem. Pontosan tudom, mit fogok inni, így semmi szükség arra, hogy átolvassam. Ennek ellenére persze nem sürgetem Cilliant, hagyom, hogy nyugodtan átböngéssze, s csak akkor kérdezek ismét, mikor úgy vélem, megtalálhatta már, amit keresett. Válaszát hallva nem kezdek eszeveszett vigyorogásba, bármekkora késztetést érezzek is rá. Persze a tény, hogy barátnője van, se zavart volna túlságosan, így viszont nyilvánvalóan sokkal könnyebb dolgom van. Egy apró bólintással persze reagálok szavaira, közben pedig magunkhoz intem a pincért, ki mozdulatom kiszúrva azonnal el is indul felénk. - Nekem a szokásosat hozd, köszönöm. Cillian? – fordulok a srác felé, és persze az alkalmazott is így tesz, majd, amint a második rendelést is megkapta már sarkon is fordul, hogy megszerezze, amit kértünk. - Mi a helyzet a szünidővel? Tervezel valamit? - kérdezhetném azt is, mi a szokása, de jelenleg van egy kis célom is ezzel, ehhez pedig tudnom kéne, mi mindent csinál majd, ha elérkezik az említett szabadidő. - Te is kérdezhetsz, ha tudni szeretnél valamit. - mosolygok rá végül. Nem igazán tudom, hogy csak meg van szeppenve, vagy egyszerűen csak nincs semmi, mit tudni akar, de akárhogy is legyen, nem lehet baj, ha leszögezem, nem harapok, bátran faggatózhat. Maximum nem válaszolok arra, mire nem akarok.