Payton L. Hoult
| Tárgy: Caden & Payton Szer. Júl. 09, 2014 1:32 pm | |
| Caden & Payton Az a helyzet, hogy.. jelen pillanatban azt sem igazán sejtem, hogy hol lehetek, azt meg pláne nem, hogy mi az isten ez a színes lötty az asztalon, vagyis immár a bal kezem melegében. Felemelem, nézem, de látni nem látom, vagyis de, csak kissé homályosan, ezért a szabad jobb kezemmel megdörzsölöm a szemeimet, hátha teljes valójában feltárulkozik előttem a világ maga, legalábbis jobban, mint most, homállyal az elején. Sokat nem segít sem ez, sem az, hogy rettentő tömeg kezd körvonalazódni körülöttem, én meg csak kapkodom a fejem, hogy meglássam azokat az embereket, akikkel ellátogattam ebbe a kocsmának nevezhető valamibe, de a látásom ismételten cserbenhagy, legalábbis olyan értelemben, hogy egyetlen egy olyan emberre sem bukkanok, akit a ma esti társaságomba sorolhatnék bele. Vállat vonva veszem mindezt tudomásul, annyira nem hat meg, mert nem olyan fontos, ha kell, találok én magamnak megfelelő embereket, akik bár nem velem érkeztek ma este, de esetleg még velem távozhatnak, vagy én távozhatok velük. Fene se tudja még, a jövő igen képlékeny területe az életnek. Végül a színekkel telített ital is kifogy a pohárból, amit nemrégiben a pincér tett elém, és, amit most már önkezemmel kell majd magamhoz vennem, ha szeretnék még, és már miért ne szeretnék, finom volt, azt hiszem, hiszen annyian lettek az elmúlt percekben a helyiségben, hogy nem csak a társaságomat, de még önmagamat is képes lennék elveszteni szem elől. A levegő is kezd már kevésnek bizonyulni a tüdőmben, a torkomnak meg elég rendesen sikerül kiszáradnia, ezért felállok az asztaltól, és a pult felé veszem az irányt, vagyis csak venném, ha nem állná az utamat ezernyi ember. Oké, már megint túlzásba esek, csak tizenvalahány, de az épp elég ahhoz, hogy megakadályozzon a szándékomban, miszerint egy másik kör italt kérjek magamnak, és mélabúmban, magányomban igyak, ha már a társaságom a homályba veszett. A meggátolt szándékom teljesen elillan, ahogy megérzem, hogy nem vagyok remek állapotban. Kicsit zihálni is kezdek, egy kicsit talán remegni is. Meglehet, hogy sokat ittam volna? Vagy a cigaretta ártott meg? Esetleg mindkét dolog? Nos, fogalmam sincs, de az biztos, hogy friss levegőre van most a legnagyobb szükségem, ezért eredeti tervemmel ellentétben megfordulok, és a bejáraton át távozok, odakint pedig egy ismerős férfi karjaiba táncolok. |
|